zondag, mei 30, 2010

Vandaag afscheid genomen van iemand die naar Australiƫ vertrekt. Na eerder een half jaar daar gebivakkeerd te hebben, gaat hij met zijn gezin misschien voorgoed daar wonen. Mogelijk nog naar Nieuw Zeeland. Ook op TV zijn programma's als Ik Vertrek en Droomhuis erg in trek. Beiden gaan over het wonen in het buitenland. Er zouden jaarlijks zo'n 100.000 Nederlanders vertrekken.

Ik was dan ook redelijk nieuwsgierig toen ik 2 Canadezen sprak welke naar Nederland gekomen zijn. Zij verbeterden mijn vraag. Ze waren niet naar Nederland gekomen, maar naar Europa. Parijs, Wenen, Berlijn, alles was makkelijk te berijden vanuit Nederland. Ze hoopten zich meer thuis te voelen dan in Vancouver. Op de bomen en bergen waren ze wel uitgekeken.

Zelf ben ik van mening dat Nederland een mooie plek is om te wonen. Een van de beste landen ter wereld. De wereld wordt een dorp. Een groot deel van mijn vrienden vind het normaal om een weekend of weekje naar New York te gaan. De wereldsteden in Europa liggen op een of twee dagen rijden.

Toch wel bijzonder dat je voor een klein bedrag per maand een postadres met eventueel een telefoonnummer in Nederland kan houden, zodat sommigen niet eens weten dat je (een deel van het jaar) in het buitenland woont. Zelf blijf ik heerlijk in Nederland wonen en het buitenland bewaar ik voor de vakanties!